** Yatırım Teşvik Danışmanlığı**
- Komple Yeni Yatırımlar
- İlave (Tevsi) ve Modernizasyon Yatırımları
- İndirimli Kurumlar Vergisi
- KDV Muafiyeti
- Faiz Desteği
- Gümrük Muafiyeti
- SGK İşveren Hissesi Desteği
* Şirket Birleşme ve Satın Alma Hizmetleri
Şirket birleşmeleri ve satın almalar, hızla değişen günümüz dünyasında rekabette öne geçmek isteyen şirketlerin çokça yaptığı uygulamalardır. Birleşme ve satın almaların sayısının son birkaç yıldır Türkiye’de ve dünyada bir hayli arttığı gözlemlenmektedir. Söz konusu artış, kurumsal şirketlerin birleşme ve satın alma konularında danışmanlık hizmetleri arayışına girmeleri ve sonrasında işlemleri yürütecek müşavirlere ihtiyaç doğmuştur.
Uzman danışmanlarımızla beraber takım olarak çalışarak, mükelleflerimizin satın almak veya birleşmek istediği şirketin işlemlerini başından sonuna kadar tüm işlemlerini yürütmekteyiz.
* Kısmi Bölünme
TTK 159 ila 179 uncu maddelerde düzenlenmiştir.
Bir sermaye şirketi veya bir kooperatifin mal varlığının bir kısmını veya tamamını mevcut veya yeni kurulacak bir veya birden fazla sermaye şirketine veya kooperatife, kendisine veya ortaklarına iştirak hissesi verilmesi karşılığında devretmesi bölünmedir.
Kısmi Bölünme; Bir sermaye şirketi veya kooperatifin bilançosunda yer alan gayrimenkuller ve iştirak hisseleri ile üretim tesisleri, hizmet birimleri ve bunlara bağlı her türlü hak ve malların kayıtlı değerleri üzerinden mevcut veya yeni kurulacak bir veya daha fazla sermaye şirketine veya kooperatife, karşılığında devreden şirketin veya kooperatifin ortaklarına veya şirketin veya kooperatifin kendisine devralan sermaye şirketinin veya kooperatifin sermayesini temsil eden iştirak hisselerinin verilmesi şeklindeki bölünmedir.
Bölünme;
* Devreden şirketin ortaklarına, bölünmeye katılan tüm şirketlerde mevcut payları oranında şirket payları veriliyorsa oranların korunduğu bölünmedir.
* Devreden şirketin ortaklarına, bölünmeye katılan bazı veya tüm şirketlerde, mevcut paylarının oranına göre değişik oranda şirket payları veriliyorsa oranların korunmadığı bölünmedir.
Uzman danışmanlarımızla beraber takım olarak çalışarak, mükelleflerimizin kısmi bölünme işlemlerini başından sonuna kadar yürütmekteyiz.
* Şirket Tür Değişikliği
Tür değişikliği, bir işletmenin bir hukuki şekilden diğer bir hukuki şekle çevrilmesi yani hukuki ve ekonomik devamlılığını sürdürmek suretiyle başka bir ticaret şirketi olarak, ortaklık tipine uygun statü ve unvanla ortaya çıkmasıdır.
Günümüzde şirketler, tür değişikliği işlemlerine daha çok yeni türe ilişkin şirketlere sağlanan teşvik ve vergisel avantajlardan yararlanmak, sermaye sorumluluk ve örgüt yapısını değiştirmek, finansman olanaklarını artırmak ve çeşitlendirmek amaçlarıyla başvurmuş, bu ve benzeri amaçlarla yapılan tür değişiklikleri de şirketlerin sermaye birikimi ve kârlılık oranlarının artmasına katkıda bulunmuştur.
Uzman danışmanlarımızla beraber takım olarak çalışarak, mükelleflerimizin şirket tür değişikliği işlemlerini başından sonuna kadar yürütmekteyiz
* Vergi ve ilgili diğer mevzuata ve Tek Düzen muhasebe standartlarına uygun şekilde muhasebe defterlerinin tutulması, raporlanması, ilgililere raporların sunulması.
* Bilanço, kar-zarar tablosu, bildirge, beyannameler ve diğer belgelerin düzenlenip tahakkuk işlemlerinin yapılması.
* Yapılmış olan muhasebe kayıtlarının TMS’ ye uygunluğunun kontrolü.
* Küçük ve orta ölçekli işletmeler için bilgisayarlı muhasebe yazılım programlarının seçimi ve muhasebe sistemi altyapısının oluşturulması.
* Muhasebe uygulamaları konusunda danışmanlık yapmak.
* İşletme personeline ait ücret bordrolarının, hesap pusulalarının hazırlanması, işçilerce imzalanmak üzere işverene sunulması.
* Aylık prim ve hizmet belgelerinin tahakkuk ettirilerek firmaya iletilmesi.
* İşe giren personelin işe giriş işlemlerinin yapılması.
* İşten ayrılan personelin Kıdem ve İhbar Tazminatları’nın hesaplanması; işten ayrılma ile ilgili tüm belgelerin hazırlanması.
* SGK ve İş Mevzuatı konusunda danışmanlık yapmak.
* KDV, aylık ve üçer aylık Muhtasar ve Geçici Vergi, yıllık Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin hazırlanması, kontrolü ve tahakkuk ettirilerek, Tahakkuk Fişi’nin mükellefe sunulması.
* Vergi mevzuatı konusunda danışmanlık yapmak.
* Her türlü şirket Ana sözleşmeleri hazırlamak,Ticaret Odası, Vergi Dairesi, SGK ve diğer ilgili resmi makamlardaki başvurularını yapmak, işlemleri sonuçlandırıp mükellefiyet tesislerini gerçekleştirmek.
* Gerçek ve tüzel kişiler şube, depo ve irtibat bürosu gibi diğer şube işyerlerinin açılış ve kapanış işlemlerini yapmak.
* SGK, İş , Vergi ve ilgili diğer mevzuat konusunda genel danışmanlık yapmak. Mükelleflerin zaman içinde karşılaşabilecekleri muhtemel risklere karşı erkenden uyarılmasını sağlamak. Emeklilik işlemleri konusunda bilgi vermek, yardımcı olmak.
* Mükelleflerin ön muhasebe elemanlarını eğitmek, eğitim sonrası kontrolünü yaparak, ön muhasebenin kusursuz işleyişini sağlamak.
|